Aanleg groen dak Delftse Poort

CBRE Global Investors heeft in samenwerking met gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap een groen dak aangelegd op het dak van Delftse Poort.

Delftse Poort is een multi-tenant kantoorgebouw in het hart van Rotterdam, direct naast intercitystation Rotterdam Centraal. Het is in eigendom van het CBRE Dutch Office Fund.

Het groendak van 2500 m² ligt op het platte dak tussen de hoog- en laagbouw van het kantoorgebouw en is onderdeel van een grootschalige renovatie van Delftse Poort. De opslag van hemelwater draagt bij aan een beter leefklimaat in het Rotterdam Central District (RCD) dat vooral in de zomer een hittegebied is. Dankzij bufferruimte voor regenwater helpt dit dak bij het tegengaan van wateroverlast in de omgeving. De aanleg past in de ambitie van de gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard om op innovatieve wijze hittestress- en wateroverlastgevoelige gebieden positief te beïnvloeden.

Beter leefklimaat
Het groene dak kan zo’n 130.000 liter water opslaan. Vooral in verdichte, hoogstedelijke gebieden zoals het RCD is tijdelijke opslag van water een belangrijke maatregel om de risico’s van te veel of te weinig water te beperken, voor verkoeling te zorgen en bij te dragen aan de luchtzuivering. Daarnaast is het groendak van belang voor het vergroten van de biodiversiteit door onder meer nestvoorzieningen en bijenkasten en het dempen van omgevingsgeluiden in het gebied.