Aandeelhouders URW stemmen tegen claimemissie

Aandeelhouders van URW hebben gestemd tegen de uitgifte van € 3,5 mrd aan nieuwe aandelen. Bovendien krijgen de activistische aandeelhouders Léon Bressler en Xavier Niel nu een plek in de raad van commissarissen.

De algemene vergadering van Unibail-Rodamco-Westfield werd op 10 november vanwege corona zonder de aandeelhouders gehouden. Maar de aandeelhouders konden de dag ervoor, op maandag, hun stem al uitbrengen over zes besluiten.

De koers van Unibail-Rodamco ging maandag al met zo’n 25% omhoog en spoot dinsdagochtend ook sterk uit de startblokken. Behalve het niet doorgaan van de claimemissie, was ook het goede nieuws van fabrikant Pfizer over een werkend vaccin, daar debet aan. 

Ceo Christophe Cuvillier: ‘We nemen nota van de stemmen van de aandeelhouders, met name met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging, die niet de vereiste tweederde meerderheid behaalde. URW en de branche maken een periode van onzekerheid en ontwrichting door; de aankondiging van een mogelijk eerste wereldwijd coronavaccin is hiervan de meest recente illustratie. Deze medische doorbraak is geweldig nieuws voor iedereen en markeert een belangrijke stap in de wereldwijde strijd tegen de pandemie. Een vaccin zou een aanzienlijke positieve impact kunnen hebben op winkelvastgoed in het algemeen, en op URW in het bijzonder, vooral op onze activiteiten en de voltooiing van ons desinvesteringsplan. De schuld van URW blijft echter hoog. We zullen alle mogelijke alternatieven moeten bekijken om de financiële structuur snel te versterken, en we zullen uiteraard de andere componenten van ons Reset-plan (verkoop van panden, verlaging van het dividend, verlaging van de kapitaaluitgaven) implementeren, omdat die cruciaal zijn om onze schuld te verlagen. Daarom zal de raad van commissarissen de komende dagen opnieuw bijeenkomen met de nieuw benoemde bestuurders en de raad van bestuur.’