ASR neemt Landgoed Junne over van Delta Lloyd

ASR neemt voor € 25,5 mln Landgoed Junne over van Delta Lloyd, dat in 2017 is overgenomen door NN Group.

Landgoed Junne ligt in de gemeente Ommen in Overijssel en is met een oppervlakte van circa 1047 hectare één van de grotere particuliere landgoederen in Nederland.

Landgoed Junne bestaat voor ruim 70% (740 hectare) uit bosgebied. 22% (230 hectare) van de grond is landbouwgrond en het overige deel van het landgoed bestaat uit natuur- en recreatiegebied. Landgoed Junne maakt deel uit van een omvangrijk natuurgebied waar veel recreatie plaatsvindt. Er lopen fiets- en wandelroutes door het gebied, zoals het Pieterpad.

De rentmeesteractiviteiten van ASR zullen erop gericht zijn zoveel mogelijk impact te creëren die de Sustainable Development Goals van de VN ondersteunen. ASR kiest voor duurzame instandhouding van dit unieke landgoed van 300 jaar oud en investeert erin zodat de biodiversiteit en de bodemvruchtbaarheid zullen worden bevorderd. Bovendien blijft het landgoed opengesteld voor het publiek, zodat iedereen ervan kan genieten.

Met een portefeuille van ongeveer 37.000 hectare grond is ASR de grootste private eigenaar van landbouwgrond in Nederland. Behalve landbouwgrond heeft ASR ook landgoederen en golfterreinen in eigendom. De landelijk vastgoedportefeuille wordt beheerd door ASR Real Estate.