AM geeft startsein voor woningbouw Schoemaker Plantage Delft

AM gaf maandag het officiële startsein voor de bouw van deelplan Grasbuurt 3 in de gebiedsontwikkeling Schoemaker Plantage in Delft.

In deze laatste fase van de Grasbuurt worden 86 energiezuinige koopwoningen gerealiseerd. Alle woningen zijn verkocht en worden volgens planning in het tweede en derde kwartaal van 2025 opgeleverd. 

De Schoemaker Plantage is uitgegroeid tot een woonwijk met veel groen en een 2,5 hectare groot park, waarin volop aandacht is besteed aan biodiversiteit en klimaatadaptatie. Na het realiseren van de woonbuurt Klinkerbuurt wordt gestart met de derde en tevens laatste fase eengezinswoningen van Grasbuurt.

Het plan bestond eerder uit grotere eengezinswoningen, maar is deels herontwikkeld om aan te sluiten op de grote vraag van starters en jonge gezinnen naar betaalbare koopwoningen. Het ontwerp is in navolging van eerdere fases in de architectuurstijl ‘de Nieuwe Delftse School’, afkomstig van Bedaux de Brouwer Architecten en WAM architecten. De bouw, die in handen is van BAM Wonen, is deze zomer al gestart.

Schoemaker Toren in verkoop

Nieuw aanbod in de Schoemaker Plantage wordt gevormd door deelplan de Schoemaker Toren. De opvallende woontoren ligt aan de rand van de groene omgeving van de Schoemaker Plantage en bestaat uit 72 royale drie- en vier kamerappartementen. Zeventig procent van de woningen is inmiddels verkocht.

De start bouw is in het eerste kwartaal van 2025. Er zijn 68 stallingsplaatsen op het bijbehorende privé-parkeerterrein. Alle woningen in de Schoemaker Toren zijn duurzaam en hebben energielabel A+++.