AM begint met bouw Deliterrein Haarlem

In het Schoterkwartier in Haarlem start gebiedsontwikkelaar AM woensdag met de tweede fase van de transformatie van het voormalige Deliterrein.

Dit nieuwe woongebied wordt hiermee 108 woningen rijker. Pièce de résistance is een woontoren van bijna 58 meter hoog met 72 appartementen. Vijftig appartementen zijn bestemd voor de sociale huur (afgenomen door Elan Wonen) en 22 voor de verkoop. Naast de appartementen komen er 36 koopwoningen. Er wordt in het plan voorzien in een stallingsgarage met 107 parkeerplaatsen en ruimte voor het stallen van fietsen. Naar verwachting worden de woningen medio 2026 opgeleverd.

Gezond en groen

Het Schoterkwartier is ontwikkeld op basis van de WELL Building Standards. Dit betekent dat de impact van het gebouw op de gezondheid, het comfort en het welzijn van haar bewoners centraal staat. Het gebouw is dan ook van een A+++ energielabel voorzien.

Naast de woontoren komen twaalf herenhuizen, zeven eengezinswoningen en zeventien stadswoningen rondom een groen binnengebied. Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van een warmtepomp en optimale isolatie. De oppervlaktes variëren 56 m² tot 182 m². De prijzen lopen van € 355.000 tot € 1,3 mln.

Het ontwerp van Schoterkwartier, gecreëerd door Arons en Gelauff architecten, kenmerkt zich door expressieve vormgeving met schuine lijnen en bijzondere dakvormen. Zeven eengezinswoningen zijn ontworpen door Klous Brandjes Architecten. De realisatie is in handen van BAM Wonen.