AIG transformeert klooster naar zorgwoningen

Zorgvastgoedontwikkelaaar AIG Careconcepts heeft het voormalige Franciscanessen klooster in Waalre verworven en is inmiddels gestart met de renovatie en uitbreiding.

Na de oplevering wordt het pand in gebruik genomen door woonzorgorganisatie Rosorum met wie AIG een langjarig huurcontract heeft gesloten. De verbouwing wordt gedaan door Hartman Bouwbedrijf uit Heusden.

Rosorum
“Er is in deze regio een grote vraag naar innovatieve en hoogwaardige zorgconcepten. Onze zusterorganisatie Rosorum wil diverse vestigingen in Brabant gaan openen zowel voor haar residentiële model als voor het zorgvilla model” licht Bart van Venrooij, algemeen directeur van AIG toe. “De plek in het hart van het centrum is ideaal om een kleinschalige zorgvilla te realiseren en het Rosorum management was dan ook direct enthousiast”.

In het kleinschalige complex worden 19 luxe studio’s voor ouderen met geheugenproblematiek gerealiseerd. Conform het concept van Rosorum komt er bovendien een grote hoeveelheid en diversiteit algemene ruimtes. De oplevering en ingebruikname staat gepland voor maart 2018.