AEW koopt groot distributiecentrum in Ridderkerk voor EUROCORE

De wereldwijde investment manager AEW heeft een groot DC in Ridderkerk toegevoegd aan de portefeuille van het open-end pan-Europese kernfonds EUROCORE.

De ontwikkeling heeft een oppervlak van 49.000 m² Grade A en is een volledig geautomatiseerd logistiek object in Ridderkerk, nabij Rotterdam. Er komt ook kantoorruimte en parkeerplek voor 360 auto’s. Het hoogwaardige en duurzame fulfilmentcentrum wordt ontwikkeld door Impact Vastgoed en is al voor langere tijd verhuurd aan Picnic, de snelgroeiende online boodschappenbezorger.

Volgens Impact Vastgoed zal het DC naar verwachting eind 2022 worden afgerond. In lijn met de focus van het EUROCORE fonds op duurzame gebouwen, is het object ontworpen volgens een hoge standaard, inclusief warmtepompen en een LED-verlichtingssysteem. Er wordt gemikt op minimaal een BREEAM 'Very Good' rating.

Het object is strategisch gelegen op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in het hart van de Europese logistieke corridor, die loopt van Rotterdam naar Tilburg, Eindhoven, Venlo en het Duitse achterland. Het ligt op slechts 15 minuten van de haven van Rotterdam, de grootste containerhaven van Europa, met uitstekende verbindingen met andere grote Nederlandse steden via de snelwegen A15 en A16.

Dit is de zevende investering van EUROCORE, dat voor het eerst werd gesloten in januari 2021 en tot nu toe €470 mln aan aandelentoezeggingen heeft opgehaald. Het open-end fonds streeft naar stabiele inkomstenopbrengsten op lange termijn. Dat doet het door te beleggen in een gediversifieerde, toekomstbestendige portefeuille van kernactiviteiten op het gebied van logistiek, woningen en kantoren in volgroeide en groeiende markten in de grote steden van Europa. De huidige portefeuille omvat activa in de sectoren logistiek, woningbouw en life sciences in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken.