ABN Amro verkoopt hoofdkantoor op de Zuidas

ABN Amro verkoopt zijn hoofdkantoor op de Zuidas aan een consortium van vermogensbeheerder Victory Advisors, G&S Vastgoed en bouwer VolkerWessels.

ABN Amro meldt koopsom van € 765 mln, de grootste singe-asset deal van dit jaar en een van de grootste ooit in Nederland. Vastgoedadviseur CBRE en Taylor Wessing heeft Victory geadviseerd. Cushman & Wakefield adviseerde ABN Amro.

De gemeente Amsterdam wil dat het ABN-kantoor in de toekomst ook, in ieder geval deels, een nieuwe invulling krijgt, schrijft het FD. Volgens de PvdA kan het gebouw ruimte bieden aan honderden woningen. De Zuidas moet een wijk worden waar mensen kunnen wonen, winkelen en uitgaan. Vastgoedmarkt gaat er echter vanuit dat het kantoor gesloopt wordt en dat er meerdere torens met kantoor- en woonfuncties voor terug zullen komen.

In november 2020 meldde ABN Amro het kantoor aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost te gaan herontwikkelen en uitbreiden. De bank wilde het hoofdkantoor aan de Zuidas verkopen om zich vooral in dit gebouw in Zuidoost te concentreren. Tot 2025 zal ABN Amro de ruimte in het hoofdkantoor deels terughuren.

Voor ABN Amro maakt de herontwikkeling van het voormalige hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost deel uit van een kostenbesparingsoperatie van in totaal € 700 mln. De bank wil het aantal arbeidsplaatsen in de komende vier jaar met ongeveer 15% reduceren, vooral vanaf 2022. De bank kan toe met minder personeel toe dankzij de verdere digitalisering.

 

Laatste nieuws

Evenementen