ABB ontwikkelt 300 woningen bij Wateringseveld

ABB is de ontwikkelaar van het project Haags Buiten, gelegen aan de zuidzijde van Den Haag, in het verlengde van Wateringseveld. De eerste van de 300 woningen gaan binnnenkort in de verkoop. 

Haags Buiten wordt gerealiseerd in een groene, waterrijke omgeving met zowel het centrum van Den Haag als het strand van Kijkduin en Scheveningen op fietsafstand.

Het project Haags Buiten omvat circa 300 woningen. Er is gekozen voor een grote diversiteit aan woningtypes, zoals rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen, maar ook herenhuizen en appartementen. Haags Buiten wordt ontwikkelt door ABB Bouwgroep uit Sliedrecht.

Haags Buiten is een woonwijk die letterlijk en figuurlijk energie geeft. Slimme technieken worden toegepast om van deze woonwijk een duurzame wijk te maken. Denk aan een warmtepompinstallatie, zonnepanelen en nog veel meer.

Er wordt een halfverdiepte parkeergarage gerealiseerd en daarnaast komen er meer dan voldoende openbare parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden in een hof tussen de woonblokken, in de woonwijk geïntegreerd. De wijk blijft hierdoor volgens ABB de groene sfeer ademen en haar kwaliteiten behouden.

'De ontwikkelingen van Haags Buiten zijn in een vergevorderd stadium', aldus Roald van den Broek, projectmanager bij ABB Bouwgroep. 'Er is hard gewerkt om een groene woonwijk te ontwikkelen waar kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen, maar ook ruimte is om werk en privé te combineren.'
Tijdens de Woonbeurs Den Haag op zaterdag 28 oktober worden de eerste beelden gepresenteerd. 'We verwachten dat binnenkort de start verkoop gaat plaatsvinden.'