ABB Bouwgroep ontwikkelt Centrumplan Maassluis

Ontwikkelaar en bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht heeft de selectie gewonnen om het centrumplan aan de Vlietlocatie in Maassluis te realiseren met haar plan Puur Maassluis.

Het plan is ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten en omvat ruim 60 woningen, appartementen en grondgebonden woningen, plus circa 1500 m² retail. De ontwikkellocatie is gelegen in de historische binnenstad.

Dinsdag 9 mei zijn de plannen gepresenteerd bij de gemeenteraad en de raadsleden reageerden enthousiast op het voorstel. Op woensdag 21 juni tekenen de gemeente Maassluis, woningcorporatie Maasdelta en ABB de ontwikkelovereenkomst en in de opvolgende periode worden de plannen nader uitgewerkt. Op de huidige locatie staat een seniorencomplex waar de bewoners de komende jaren uitgehuisd zullen worden. In 2020 wordt dit pand gesloopt, waarna ABB conform planning in 2021 kan starten met de realisatie.

Supermarkt
In het plan is een supermarkt opgenomen die ervoor moet zorgen dat het winkelaanbod in de binnenstad als geheel beter gaat functioneren. Daarnaast worden een beperkt aantal winkelruimtes en een variatie aan woningtypen toegevoegd. Er komen zowel koopwoningen als sociale huurwoningen. De precieze invulling hiervan wordt de komende tijd uitgewerkt. Verder wordt het aantal parkeerplaatsen in het gebied uitgebreid van 215 naar 243. Zo is er voldoende parkeergelegenheid voor zowel de bewoners, ondernemers als bezoekers van de binnenstad.