ABB Bouwgroep geselecteerd voor nieuwbouwplan in Maassluis

Ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep heeft een selectie gewonnen in het woongebied Wilgenrijk te Maassluis. ABB ontwikkelt en realiseert hier Verreweg – Nieuw Hollands Huis.

Het door Zeinstra Veerbeek Architecten ontworpen plan is gelegen in deelgebied Buitengoed en omvat 32 woningen, grondgebonden huizen en appartementen.

Wilgenrijk is een gebiedsontwikkeling gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. In totaal worden er circa 1750 huizen gerealiseerd. Eeuwenlang is het plangebied gebruikt voor agrarische doeleinden, maar in de komende periode transformeert het gebied geleidelijk naar een woonlandschap. Diverse deelplannen zijn gerealiseerd en in ontwikkeling. Verreweg – Nieuw Hollands Huis wordt gerealiseerd in deelgebied Buitengoed aan Verreweg, een belangrijke statige laan die het gehele Wilgenrijk verbindt.

Het ontwerp van het plan Verreweg – Nieuw Hollands Huis is gebaseerd op de traditionele oud-Hollandse architectuur, maar is vormgegeven in een nieuwe stijl. De huizen vormen geen anonieme repetitie in lange blokken, maar individueel herkenbare huizen, met een eigen karakter, stijl en kleurpalet.

Verreweg – Nieuw Hollands Huis kent een uitlopend aanbod van woningtypen: van appartementen, villa’s, half vrijstaande huizen en herenhuizen. De appartementen worden aangeboden met een woonoppervlakte vanaf circa 90 m². De huizen vanaf circa 175 m² en hebben allen een riante tuin met zuid/westligging.