Achmea splitst hypotheek- en vastgoedtak van Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Achmea splitst vanaf 1 oktober 2024 de hypotheek- en vastgoedactiviteiten van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De toezichthouders (DNB en AFM) hebben daar hun goedkeuring aan verleend.

Deze organisatiewijziging is, aldus een woordvoerder, vooral belangrijk voor de verdere groei in hypotheken en financiele diensten. "Met een betere stroomlijning van hypotheken en financiele diensten verwachten we harder te kunnen groeien". Ook nu al is Achmea succesvol op gebied van hypotheekverstrekking. In het eerste half jaar van 2024 groeide de hypotheekportefeuille met 6%.

De splitsing resulteert in de volgende herstructurering van activiteiten. Syntrus Achmea Hypotheekdiensten zet haar activiteiten, het verstrekken en beheren van hypotheken voort als een dochteronderneming van Achmea Bank. Ook haar twee dochtervennootschappen, Achmea Hypotheken en Attens Hypotheken, worden ondergebracht bij Achmea Bank. Achmea Mortgages neemt het beheer van hypotheekfondsen en -beleggingsportefeuilles over van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Achmea Mortgage Funds wordt ook de manager van het Achmea Mortgage Investment Platform. Achmea Real Estate wordt naast de handelsnaam ook de juridische naam van het vastgoedbedrijf, dat verantwoordelijk is voor het vermogensbeheer van vastgoedfondsen en separate accounts.

Eigen organisatiestructuur

Achmea Bank, Achmea Mortgage Funds en Achmea Real Estate krijgen elk een eigen bestuur en organisatiestructuur. Bij Achmea Bank en Syntrus Achmea Hypotheekdiensten vervult Pierre Huurman de rol van directievoorzitter en Mark Geubbels wordt directeur Finance & Risk.  Achmea Mortgage Funds komt onder leiding te staan van bestuursvoorzitter Hikmet Sevdican en directeur Financiën Johan Dijkstra.

Achmea Real Estate krijgt een driehoofdige leiding: Toon Sweens, co-voorzitter en directeur Operations, Boris van der Gijp, co-voorzitter en directeur Investments en Mascha Hendrickx, directeur Financiën. Hendricks was de afgelopen tijd bestuursvoorzitter a.i. Zij herneemt haar oude taak en laat het voorzittershap over aan het duo Sweens en Van der Gijp.

img
Redacteur
Profiel