NRVT heeft een nieuw bestuur

Het NRVT heeft met ingang van 2 februari 2017 een driehoofdig bestuur. Die wordt gevormd door Hamith Breedveld, Aart Hordijk en Ed Schless. 

De Centrale Raad is unaniem akkoord gegaan met het aanstellen van de bestuursadviseurs Aart Hordijk en Ed Schless als bestuurders. Het bestuur bestaat nu uit Hamith Breedveld (voorzitter), Aart Hordijk (secretaris, op de foto) en Ed Schless (penningmeester).

Vorige maand stapte Karel Schiffer op als voorzitter van de Centrale Raad van het NRVT, nadat vorig jaar het voltallige bestuur van de organisatie voor taxateurs was opgestapt, een half jaar na het aantreden. 

De Centrale Raad heeft vertrouwen uitgesproken in het nieuwe bestuur en hen aangesteld tot en met de Centrale Raad vergadering in april 2018. Dit bestuur neemt tot die tijd zijn verantwoordelijkheid in de verdere ontwikkeling van het NRVT.

Tijdens de Centrale Raad vergadering in april zal de jaarrekening 2017 worden vastgesteld en een nieuw bestuur worden geïnstalleerd. De komende maanden werkt het bestuur samen met alle betrokkenen aan de regelgeving en de vernieuwing van de governance. Het bestuur heeft in afstemming met de Centrale Raad het initiatief genomen om met alle brancheorganisaties om tafel te gaan zitten.

“Het is belangrijk om ten aanzien van de gesignaleerde knelpunten gezamenlijk tot een constructieve oplossing te komen”, aldus Hamith Breedveld, bestuursvoorzitter NRVT. Brancheorganisaties hebben positief gereageerd op dit initiatief van het NRVT.

Het NRVT is het centraal persoonsregister van vastgoedtaxateurs. Taxateurs die zijn ingeschreven in het NRVT voeren de titel Register-Taxateur (RT). Het NRVT bewaakt de taxatiekwaliteit in Nederland door toezicht op de onafhankelijkheid, integriteit en deskundigheid van de Register-Taxateurs. Alle gekwalificeerde taxateurs in Nederland zijn te vinden in het register van het NRVT.