BPD kan aan de slag op voormalig Coberco-terrein in Arnhem

FrieslandCampina heeft vrijdag 16 december het voormalige Coberco-terrein officieel overgedragen aan gebiedsontwikkelaar BPD.

Hiermee start de ontwikkeling van een nieuwe stedelijke hotspot aan de Rijnkade in Arnhem waarbij alle historische karakteristieke gebouwen behouden blijven.
 
BPD gaat op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco een nieuw stuk stad ontwikkelen waar wonen en werken samenkomen en waarvan de historische betekenis behouden blijft. Bovendien moet in het nieuwe stadsdeel ruimte zijn voor diversiteit en recreatie. Voor de herontwikkeling heeft het College van B&W van Arnhem een ambitiedocument vastgesteld met uitgangspunten, kaders, ambities en randvoorwaarden. Het plan van gebiedsontwikkelaar BPD is tijdens de selectie als beste uit de bus gekomen. De karakteristieke historische fabrieksgebouwen van Coberco worden in dit plan het multifunctionele hart van de wijk, dat de naam de ‘De Melkfabriek' draagt.
 
Direct naast de binnenstad -  aan de Rijn - verschijnt een nieuwe, duurzame en autoluwe stadswijk. De nieuwe stedelijke hotspot van Arnhem waar, naast pleinen, een gevarieerd aanbod van stadswoningen en appartementen komt. In de oude multifunctionele fabriekshallen is alle ruimte voor een foodmarket, horeca, evenementen met kunst en cultuur, ondernemers en een stadsbrouwerij. ‘De Melkfabriek' is flexibel en daarmee geschikt voor allerlei initiatieven en dus klaar voor de toekomst.

Nadat FrieslandCampina het voormalige Coberco-terrein in 2000 verkocht aan een ontwikkelings- en bouwcombinatie, werd het door het uitblijven van de ontwikkeling van het gebied, in 2015 opnieuw eigenaar van zijn voormalige productielocatie. In nauwe samenwerking met de gemeente Arnhem is gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden voor deze bijzondere locatie. Eind juni 2016 is de locatie door FrieslandCampina opnieuw te koop aangeboden. In totaal toonden 15 partijen serieuze interesse.
 
Friesland Campina heeft zich voor de verkooptransactie laten adviseren door 3Stone Real Estate en De Brauw Blackstone Westbroek N.V.