Transformatie voormalig kantoor Utrecht van start

Koopmans Bouwgroep en Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn officieel gestart met de transformatie van een voormalig kantoorgebouw naar 70 stadsappartementen. Dit project ligt aan de Oudenoord in hartje Utrecht.

Koopmans Bouwgroep Enschede realiseert in opdracht van een van de klanten van Syntrus Achmea RE&F 70 hedendaagse 2- en 3-kamerappartementen in het middeldure segment van de vrije sector huur. Op de locatie stond een kantoorgebouw dat zich aan het eind van zijn technische levensduur bevond. Syntrus Achmea RE&F heeft zijn klant een voorstel gedaan om het kantoor te herontwikkelen naar woningen en hiermee een stabielere belegging te realiseren. Op het achtergelegen terrein komt  een parkeervoorziening. De oplevering van het woongebouw staat gepland voor het eind van het eerste kwartaal in 2017. De verhuur start in het derde kwartaal van dit jaar.

Om het huidige pand te transformeren, is het gesloopt tot aan het bestaande kelderdek. Het nieuwe casco komt op de bestaande draagstructuur. De indeling en constructieve opzet met een kolommenstructuur maken de appartementen flexibel.

Syntrus Achmea RE&F heeft vorig jaar eveneens de Neudeflat in Utrecht gekocht. Dit kantoor wordt herontwikkeld tot 88 appartementen. Ook in Lombok worden woningen gerealiseerd. In onder meer Kanaleneiland en Leidsche Rijn staan die er al. De aankopen sluiten aan op het convenant dat Syntrus Achmea RE&F en de gemeente Utrecht vorig jaar sloten. Daarin staat dat Syntrus Achmea RE&F de komende vijf jaar ten minste 300 middeldure huurwoningen per jaar gaat realiseren in de stad. Utrecht kampt met een groot tekort aan woningen in dit segment.