Mega-installatie zonnepanelen voor logistiek centrum G-Park

GLP, wereldwijde bouwer van logistiek, digitale infrastructuur en hernieuwbare energie, heeft woensdag een zonnepaneelinstallatie op het 133.000 m² tellende logistiek complex G-Park in Zevenaar opgeleverd. De installatie beslaat 21 voetbalvelden.

Het reusachtige systeem bevat een totaal geïnstalleerd vermogen van 16,2 MWp (de output van een zonnepaneleninstallatie) en zal in het eerste jaar 4.629 ton CO2 besparen, De CO2-besparing over 25 jaar komt naar verwachting uit op 78.227 ton.

G-Park Zevenaar is gelegen op bedrijventerrein 7Poort in de logistieke regio Arnhem-Nijmegen. Het terrein ligt dicht bij de Duitse grens en langs de transportcorridors die Rotterdam en Amsterdam verbinden met de Europese markt.

Het logistiek complex is gebouwd volgens Breeam Excellent en door het gebruik van zonnepanelen is het project ook daadwerkelijk Breeam Excellent gecertificeerd. De opgewekte energie wordt geëxporteerd naar het net en een deel wordt naar de huurder geleid voor eigen gebruik. Tijdens het installatie- en bouwproces zijn maatregelen genomen om verstoring van vogels en planten tegen te gaan.