Certitudo ontwikkelt energieneutraal kantoor in Den Bosch

Projectontwikkelaar en belegger Certitudo Capital is gestart met de bouw van een energieneutraal kantoor op Pentaparc in ’s-Hertogenbosch. De eerste huurovereenkomsten zijn al getekend.

Het gaat bij het object om de derde van vijf geplande kantoorvilla’s op het door Certitudo Capital ontwikkelde Pentaparc, een kantoorlocatie aan de noordkant van ’s-Hertogenbosch. Het object beschikt over een verhuurbaar oppervlak van circa 1000 m² verdeeld over vier verdiepingen met tevens ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

De kantoren op Pentaparc zijn gunstig gelegen aan een van de noordelijke uitvalswegen van ’s-Hertogenbosch nabij de A59 en A2. Het centraal station bevindt zich op circa 3 km afstand en er is een directie busverbinding naar Pentaparc met een halte vrijwel voor de deur.

Het verduurzamen van de gebouwde omgeving past Certitudo Capital toe in alle objecten die het beheert of bezit. Zo ook bij dit derde kantoorgebouw op Pentaparc, dat energieneutraal en dus met een epc-waarde van 0 opgeleverd gaat worden. Dit betekent dat de energiebehoefte van de gebouwgebonden installaties zelfvoorzienend zijn en opgewekt worden door het gebouw. De warmte die in de winter aan bronnen en omliggende grond wordt onttrokken wordt in de zomermaanden gebruikt om de kantoren te koelen, zonder dat daar koelmachines voor worden gebruikt die veel energie verbruiken.

Alle ruimten zijn voorzien van led-verlichting en worden gestuurd op basis van de aanwezigheid en lichtintensiteit van buitenaf. Het kantoor krijgt naast vloerverwarming en -koeling ook luchtkoeling/verwarming. Hierdoor ontstaat een behaaglijke omgevingstemperatuur.

Certitudo Capital, opgericht in 2002, is een particuliere projectontwikkelaar en vastgoedbelegger, tevens gevestigd op Pentaparc, aan de Hambakenwetering in ’s-Hertogenbosch. Certitudo is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities en transformaties van leegstaand vastgoed alsmede overname van bestaande vastgoedortefeuilles en vennootschappen.