Round Hill Capital neemt voor € 180 mln woningportefeuille CBRE GI over

LONDEN - De Britse belegger Round Hill Capital neemt via Round Hill Dutch Residential Investment SCS een woningportefeuille over van fondsen van CBRE Global Investors.

LONDEN - De Britse belegger Round Hill Capital neemt via Round Hill Dutch Residential Investment SCS een woningportefeuille over van fondsen van CBRE Global Investors.

De woningen liggen verspreid over Nederland. Round Hill Capital betaalt ongeveer € 180 mln. De transactie is de grootste overname van een Nederlandse woningportefeuille sinds de financiële crisis.

Dit is de eerste aankoop van Round Hill Capital op de Nederlandse woningmarkt. De portefeuille bestaat uit 1534 woningen van in totaal ongeveer 140.000 m², die gelegen zijn op gunstige locaties.

Michael Bickford, oprichter en ceo van Round Hill Capital, zei in een reactie: ‘Deze overname is in lijn met onze strategie om onze woningportefeuille in Europa uit te breiden. We hebben al ruim tien jaar ervaring met investeren in en beheren van woningen. Deze kennis zullen we samen met onze lokale kennis van de Nederlandse vastgoedmarkt aanwenden om nieuwe markten aan te boren voor onze investeerders.’

Robbert van Dijk, fondsbeheerder bij CBRE Dutch Residential Fund: ‘Dit is een belangrijke verkoop voor ons, die volgt uit onze strategie om woningen die op de langere termijn niet in ons fonds passen te verkopen. Wij werken door actief vermogensbeheer voortdurend aan het optimaliseren van de portefeuille en deze verkoop voldoet aan de strategische doelstellingen en langetermijndoelen van het fonds.’

Van Dijk & Ten Cate begeleidde de transactie voor CBRE Global Investors en Capital Value was betrokken als adviseur.