72 nieuwe huurappartementen in De Molenhoek in Woerden

Sustay en de gemeente Woerden tekenden op maandag 1 maart de overeenkomst voor de ontwikkeling van project De Molenhoek aan de Zaagmolenlaan 12 in Woerden. Hier komen 72 appartementen in de middenhuur.

Volgens Guido Wierink, projectmanager bij Sustay, is al in een eerder stadium het initiatief genomen om een oud, leegstaand kantoorpand in dit gebied te kopen ten behoeve van middenhuurwoningen. Het gebouw De Molenhoek omvat straks 72 duurzame appartementen, een groene gezamenlijke binnentuin, een parkeergarage eronder en meerdere deelauto’s voor bewoners

Door het toevoegen van middenhuur zal in Woerden en omstreken tevens een impuls voor doorstroming ontstaan. Met de gemeente heeft Sustay afspraken gemaakt over toewijzing van de woningen aan kandidaten die woonachting zijn in de gemeente Woerden en een sociale huurwoning achterlaten.

Gemengd stedelijk woongebied
Het bedrijventerrein Nieuw-Middelland in Woerden ondergaat de komende jaren een volledige transformatie naar een nieuw gemengd stedelijk woongebied. Het gebied ligt strategisch in de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en op loopafstand van het NS-station. Voor het plan is een nieuw bestemmingsplan nodig. Dit zal samen met de omgevingsvergunning binnenkort in procedure gaan. Architectenbureau JMW is verantwoordelijk voor het ontwerp en bouwbedrijf De Langen & van den Berg gaat het project bouwen. De planning is dat medio 2021 wordt gestart met de sloop, waarna kort daarop de nieuwbouw kan aanvangen. Rond eind 2022 krijgen dan de eerste bewoners van Nieuw-Middelland de sleutel van hun huis.