Life gaat Stationspostgebouw Den Haag herontwikkelen

De Belgische ontwikkelaar Life gaat het voormalige Stationspostgebouw bij Den Haag HS herontwikkelen. 

Life heeft het 50.000 m² grote pand eerder dit jaar gekocht voor € 8 mln, zo blijkt uit het Kadaster. De in woningen gespecialiseerde ontwikkelaar uit Antwerpen studeert momenteel op de mogelijkheden van herontwikkeling. Gezien de trackrecord van Life en de ligging bij de Haagse Hogeschool ligt een bestemming als (deels) studentenhuisvesting voor de hand. 

Het gebouw op de hoek van de Waldorpstraat en de Rijswijkseweg is een rijksmonument en oorspronkelijk ontworpen door rijksbouwmeester Bremer. In 1949 werd de bouw voltooid. In 1985 werd naast het stationspostkantoor nieuwbouw gerealiseerd, naar ontwerp van Kraaijvanger Architecten. Het nieuwe pand werd door middel van drie luchtbruggen gekoppeld aan het bestaande postgebouw.
In 1997 stopte PTT met het vervoer per spoor en de gebouwen verloren daarmee hun oorsponkelijke functie. De uitbreiding aan de Waldorpstraat 11-17 werd van 2000-2002 herontwikkeld tot een winkel- en leisurecentrum op de eerste lagen (7500 m²) en daarboven kantoren (16.500 m²). The Globe biedt onderdak aan onder andere een fietsenwinkel, outdoorwinkel Bever, klimhal en een fitnesscentrum. Het zit in een fonds van Annexum. In het monumentale Stationspostgebouw zit nu tijdelijk Vintagemarkt Retro King.

Life staat voor Living in Funky Environments en is opgericht door Serge Hannecart. De woningontwikkelaar heeft al twee studentencomplexen gerealiseerd in Nederland, een in Maastricht en een in Vaals. Katzensprung in Vaals bestaat uit 461 units die vooral voor studenten van de Universiteit van Aken bedoeld zijn. Carré in Maastricht is gerealiseerd in de voormalige sigarenfabriek Philips Tabak en omvat 143 studentenkamers en commerciële ruimte op de begane grond. Dit gebouw is verkocht aan het Belgische Xior Student Housing.
In Enschede ontwikkelt Life op de plek van het voormalige ziekenhuis Stadsmaten 500 woningen. Patrizia en Amvest zullen elk 125 woningen afnemen en corporatie Domein 100. De overige 150 zijn koopwoningen.