Belgische ontwikkelaar Life koopt ziekenhuis Enschede

Medisch Spectrum Twente (MST) heeft het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein 1 in Enschede verkocht aan de Belgische ontwikkelaar Life. MST zal een gedeelte van het complex, met een oppervlakte van circa 44.280 m², kortlopend terug huren.

Medisch Spectrum Twente verkoopt voormalig ziekenhuis in Enschede

Het complex ligt op een kavel van 26.234 m², in het centrum van Enschede dichtbij diverse onderwijsinstituten, NS-station Enschede en het kernwinkelgebied. Door de bouw van een nieuw ziekenhuis door MST aan het Koningsplein in Enschede is deze locatie beschikbaar gekomen.

De Belgische ontwikkelaar Life is een grote speler in de vastgoedwereld en heeft al in diverse Europese steden grote en in het oog springende woonprojecten gerealiseerd. De plannen van Life voor deze locatie zijn nog onbekend. Naast de locatie aan het Ariënsplein, is ook de locatie gekocht aan de Kop van de Boulevard in Enschede. Deze transacties passen binnen de ambitie van Enschede om een centrumstad te worden met grootstedelijke allure.

Het MST is een bovenregionaal ziekenhuis voor allerlei soorten zorg. Het ziekenhuis biedt topklinische zorg die vaak alleen in academische ziekenhuizen te vinden is.

Het Medisch Spectrum Twente werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff, sinds 15 november onderdeel van de Cushman & Wakefield groep.