Vaals helpt Aken met bouw studentenwoningen

In de Limburgse gemeente Vaals worden 460 studentenwoningen gebouwd voor studenten van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in het nabij gelegen Aken.

In de Limburgse gemeente Vaals worden 460 studentenwoningen gebouwd voor studenten van de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in het nabij gelegen Aken.

De bouw van de studentenwoningen is voorzien op het voormalige WitGroen-terrein aan de Sneeuwberglaan, naast de nieuwe sporthal. De gemeente Vaals heeft het perceel grond verkocht aan I Love Vols, de NV van Mathieu Gijbels en Laneet. De ontwikkelaar is LIFE uit Antwerpen, dat in 2009 opgericht door Serge Hannecart. LIFE is een dochtermaatschappij van de Belgische ontwikkelingsmaatschappij Lanneet.

De plannen omvatten de realisatie van een appartementencomplex, dat bestaat uit twee gebouwen, die door middel van loopbruggen met elkaar verbonden worden. In deze gebouwen worden 460 appartementen gerealiseerd, die alle beschikken over een woon-/slaapkamer, keukentje en badkamer.
De oplevering van het eerste gebouw is voorzien voor het najaar van 2016.

RWTH telt meer dan 40.000 studenten en is daarmee een van de grootste universiteiten van Europa. De stad kampt echter met een tekort aan huisvesting voor hen. De gemeente Vaals heeft, als directe buur van Aken, op deze ontwikkeling ingespeeld en mogelijkheden onderzocht om te komen tot de realisatie van studentenhuisvesting. 'Enerzijds kunnen wij zo de Stadt Aachen actief de helpende hand toesteken bij het oplossen van de woningnood onder studenten. Anderzijds voorziet de gemeente Vaals door de komst van studenten naar Vaals positieve effecten voor de lokale economie en de leefbaarheid', aldus de gemeente.

Ook in het centrum van Kerkrade zijn studentenwoningen gebouwd voor RWTH Aken. In een voormalig kantoorpand aan de Kloosterraderstraat 25 realiseerde Impact Vastgoed uit Rotterdams 80 appartementen.