Witte rook uit Roosendaalse schoorsteen

Dé transactie van afgelopen week was de deal van € 144,6 mln in Roosendaal.

Op het voormalige Philips-terrein in Roosendaal doet slechts één enkele schoorsteen van 44 meter hoog herinneren aan het industriële verleden van deze plek. In 2017 kreeg Logistics Capital Partners (LCP) het terrein in handen. Deze week kon LCP melden dat het hoogwaardige logistieke complex dat zij op deze plek ontwikkelen is verkocht aan de Britse belegger Tritax Eurobox. Voor het complex, dat meer dan 110.000 m² aan netto verhuurbaar oppervlak telt, heeft de Britse vastgoedbelegger € 144,6 mln betaald. Er is een huurder voor het complex, waarvan de naam tot op heden niet bekend is gemaakt. Het zou gaan om een supermarktketen die wereldwijd een van de grootste is.

Ook Blackstone kondigde deze week in Roosendaal een grote aankoop aan: een distributiecentrum van 87.000 m² aan de Wagonstraat. Het DC is volledig verhuurd aan Primark. De voormalige Duitse eigenaar Dietz kondigde afgelopen zomer aan interesse te hebben om het object te verkopen.

In Amsterdam werd een mooie deal beklonken in het voormalige Slotervaart Ziekenhuis. ROC Top huurt 5000 m² in het oude ziekenhuis, om het in te richten als medisch opleidingscentrum voor zijn studenten. Verhuurder Zadelhoff ligt goed op schema met de volledige renovatie van het oude Slotervaart Ziekenhuis. De komst van ROC Top vormt een mooie schakel in de beoogde formule voor dit complex tussen ‘wonen met zorg’ en ‘werken met zorg’.

In de datasheet van week 7 zijn onder meer bovengenoemde transacties terug te vinden. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.