Jaar van de tijger begint met drukte in distributieland

Voor KKR Mirastar begon februari goed, met 4 grote DC-transacties in Bleiswijk en Roosendaal.

Op de Laan van Mathenesse huurde Dynalogic Benelux 26.508 m² en Fox Global Logistics 21.937 m². De Mik Bedrijfshuisvesting en Savills waren bij beide transacties betrokken. In Roosendaal werd het Roosendaal Logistics Centre op de Protonweg 33.000 m² verhuurd aan Berlin Packaging Netherlands. Op de Rucphensweg werd nog eens 11.000 m² aan JCL Logistics Centre verhuurd. In Roosendaal adviseerden De Lobel & Partners en CBRE bij de transacties. De DC’s in Bleiswijk en Roosendaal zijn door deze transacties volledig verhuurd.

EQT Exeter verwierf via een sale-and-lease-back het distributiecentrum dat op dit moment wordt ontwikkeld voor Commaxx aan de Wibachstraat in Kerkrade. Het nieuwe hoofdkantoor van Commaxx wordt onder meer uitgerust met zonnepanelen en wordt voorzien van 11 loadingdocks.

Bouwinvest kon afgelopen week een nieuwe huurder verwelkomen in de nieuwste blikvanger van het Utrechtse stationsgebied. De start-up Trengo huurde 4000 m² in het nieuwe kantoorgebouw Central Park. JLL, Cushman & Wakefield en Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting waren collegiaal verantwoordelijk voor de advisering rondom deze transactie. Eerder tekenden ABN Amro, McDonald’s, Zanders en IWG al als nieuwe huurders van Central Park. Het gebouw heeft door zijn locatie op het station een grote aantrekkingskracht op bedrijven die kiezen voor een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

JLL adviseerde DHG in Rotterdam bij een transactie van 7000 m² op de Shanonweg 39. PanexWD sloot hier een langjarige overeenkomst. Het bedrijf richt zich sinds de oprichting in 2013 volledig op de dataopslag in de e-commerce-industrie.

In de datasheet van week 5 zijn onder meer bovengenoemde transacties terug te vinden. In het wekelijkse overzicht met grotere transacties staan zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed, en is ook plaats voor uitgegeven leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.