Retailspecial winkelvernieuwers: Hofpassage Enschede

Regionaal zeker een trekker is het winkelhart van Enschede. De Hofpassage hier werd besproken tijdens het congres van IVBN en Neprom in samenwerking met PropertyNL over winkelvernieuwers. 3W is aangetrokken om de vernieuwing vorm te geven.

Volgens Jaco Meuwissen, ceo van 3W Real Estate, is Enschede voor Twente de belangrijkste winkelstad, die ook veel bezoek uit Duitsland trekt.

Hier koos belegger Elizen Vastgoed ervoor de 5000 m² grote Hofpassage tussen het Van Heekplein en de Langestraat om te bouwen tot twee grote units. Er komen volgens de lokale media vestigingen van Zara en Pull & Bear (beide Inditex-formules) en voor de overige 1200 m² zijn ook enkele gegadigden. Meuwissen: ‘De ligging naast de C&A en tegenover de Klanderij maakt het een aantrekkelijke locatie. Wij hebben zo de winkelstructuur kunnen herstellen.’

De Hofpassage kampt al jaren met toenemende leegstand en een beperkte renovatie in 2011 bood geen soelaas. Nu gooit de eigenaar het roer drastisch om en investeert circa € 10 mln in de vernieuwing.