Vier Hoogenbosch-winkels starten door

Twee Scapino-winkels en twee Manfield-winkels die deel uitmaakten van de eerder dit jaar failliet verklaarde Hoogenbosch Retail Group maken een doorstart. De vier winkels hebben overeenstemming bereikt met de nieuwe eigenaren van de doorstartende formules.

Scapino Winkels, onderdeel van Ziengs Schoenen, heeft nieuwe langjarige huurovereenkomsten gesloten voor een Scapino-winkel in Nieuw-Vennep en in Vlijmen. De winkel in Nieuw-Vennep is gelegen op de eerste verdieping in winkelcentrum De Symphonie aan De Symphonie 35, met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 694 m². De winkel in Vlijmen is gelegen aan de Heistraat 28, onderdeel van de winkelstrip aan de Oliemaat in Vlijmen. Deze winkel heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van 719 m² op de begane grond.

Manfield in Amsterdam en Haarlem
Voor de Manfield-winkels in Amsterdam en Haarlem zijn twee indeplaatsstellingen gerealiseerd met MNFLD, onderdeel van het schoenenbedrijf van de familie Termeer, bekend van het merk Sacha. De winkel in Amsterdam is gelegen aan de Nieuwendijk 204 en heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van 104 m² op de begane grond. De winkel in Haarlem is gelegen aan de Grote Houtstraat 21 en heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van 183 m² op de begane grond.

De gevolgen van het faillissement voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn vanwege de voornoemde doorstart en indeplaatstellingen beperkt. Voor de resterende objecten die in het faillissement vallen – en in eigendom zijn, danwel onder beheer vallen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance – verkeren de contractonderhandelingen in een afrondende fase.

Cushman & Wakefield en Engelvast hebben Syntrus Achmea Real Estate & Finance geadviseerd bij de doorstart en indeplaatstellingen.