Heijmans en Proper Stok sluiten overeenkomst over centrum Berkel-Enschot

DEN BOSCH - De gemeente Tilburg, Heijmans en Proper-Stok Groep (dochter van Heijmans) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van het centrum van Berkel-Enschot. Centraal in het project staat de Abdij Koningsoord. In en rond de Abdij wordt een nieuw dorpshart gecreëerd. Er is plaats voor circa 700 nieuwe woningen en ongeveer 40.000 m[sup]2[/sup] voorzieningen.

DEN BOSCH - De gemeente Tilburg, Heijmans en Proper-Stok Groep (dochter van Heijmans) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van het centrum van Berkel-Enschot. Centraal in het project staat de Abdij Koningsoord. In en rond de Abdij wordt een nieuw dorpshart gecreëerd. Er is plaats voor circa 700 nieuwe woningen en ongeveer 40.000 m2 voorzieningen.

Het plan omvat onder andere een nieuw winkelcentrum met een parkeergarage met 400 plekken, nieuwbouw voor zorgcentrum Torentjeshoef en de herinrichting van de monumentale Abdij met seniorenwoningen, een bibliotheek en een wijkcentrum.
Voor deze transformatie wordt nauw samengewerkt met drie woningbouwcorporaties: WSG (Geertruidenberg) en Tiwos (Tilburg) ,'t Heem (Udenhout) en de eigenaren van het bestaande winkelcentrum Eikenbosch.
De beoogde start van de bouwactiviteiten is in 2010. Naar verwachting wordt het project in 2016 opgeleverd. De nieuwbouw bestaat voor het grootste deel uit grondgebonden woningen en uit een aanzienlijk aantal appartementen. Een deel daarvan is sociale koop- en huurwoning. De wijk moet aansluiten bij de bestaande bouw van Berkel-Enschot en krijgt een dorps karakter.