620 nieuwe gasloze woningen op Campus Yours Leiden

Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat door Ballast Nedam en VORM nog eens 423 starterswoningen en 197 zelfstandige studentenwoningen realiseren op de Campus Yours Leiden.

De energiezuinige appartementen zijn beleggingen van drie Nederlandse pensioenfondsen: BPL Pensioen, Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf.

De nieuwe woningen liggen vlakbij NS-station Lammenschans en de historische binnenstad van Leiden. Zij worden opgeleverd zonder gasaansluiting. Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen.

Ballast Nedam en VORM zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en de realisatie van de woningen. In het plan zijn ook commerciële ruimtes opgenomen voor bedrijfsactiviteiten die primair zijn gericht op de bewoners.

Syntrus Achmea RE&F heeft sinds 2015 al 700 studenten- en starterswoningen op Yours Leiden in portefeuille. Eind vorig jaar startte een tweede project van 465 studentenwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Van de 620 woningen die nu worden gerealiseerd, neemt BPL Pensioen 197 studenten- en 140 startersappartementen in belegging; PME en het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf tekenen voor respectievelijk 148 en 135 startersappartementen.

Het derde project vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van Yours Leiden. Syntrus Achmea RE&F belegt namens zijn opdrachtgevers dan totaal in 1785 woningen op de campus.