Gunther Gielen benoemd als ceo van Intervest

De raad van bestuur van de Belgische beursgenoteerde vastgoedbelegger Intervest Offices & Warehouses stelt Gunther Gielen aan als ceo en voorzitter van het directiecomité.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de FSMA zal Gunther Gielen in het eerste kwartaal van 2020 de fakkel overnemen van Jean-Paul Sols die in juni van dit jaar zijn vertrek aankondigde.

“Wij zijn bijzonder opgetogen met de komst van Gunther Gielen als ceo van Intervest. We hebben er het volste vertrouwen in dat zowel de persoonlijkheid als de vaardigheden en ervaring van Gunther Gielen aansluiting vinden bij de strategische toekomstvisie van de onderneming en geloven vastberaden in de realisatie van de verdere groeiplannen”, aldus  Jean-Pierre Blumberg, voorzitter van de Raad van Bestuur. 
De 46-jarige handelsingenieur startte na zijn studies aan de KU Leuven en Universiteit Antwerpen zijn carrière binnen de financiële sector bij Bacob. Gedurende zijn loopbaan heeft Gielen in verschillende functies steeds gewerkt in domeinen gerelateerd aan het investeringsbeleid van zowel bank als verzekeraar en meer in het bijzonder het beheer van indirecte vastgoedportefeuilles. Sinds mei 2014 vervult hij de functie van afgevaardigd bestuurder bij Belfius Insurance Invest, een vennootschap die in obligaties en beursgenoteerd vastgoed investeert. Sinds juni 2018 vervult hij daarnaast de functie van afgevaardigd bestuurder bij Auxipar, een investeringsvennootschap met onder andere belangen in energie en farma.

Afgelopen september maakte Intervest bekend een Nederlands kantoor te hebben geopend in Eindhoven. Dat wordt geleid door asset manager Robin Storms.