COD koopt voormalige Ambachtsschool in Haarlem

Na een tenderprocedure heeft Woonstichting De Key de voormalige Ambachtsschool, gelegen aan de Verspronckweg 148 – 150 in Haarlem, verkocht aan COD.

Het complex omvat het monumentale voormalige hoofdgebouw van de school met bijgebouwen, drie woningen en een trafohuis. De school is gebouwd in 1920 en was tot 2010 in gebruik door de VMBO-school het Sterrencollege. De oppervlakte van het gehele complex is circa 21.600 m² bvo. 

De tenderprocedure is naar tevredenheid van verkoper de Key verlopen. Deze zal de middelen inzetten voor het creëren van woonruimte voor starters binnen de ring van Amsterdam. COD heeft plannen om de voormalige Ambachtsschool te herontwikkelen naar woningen. Dit project past daarmee binnen de strategie van COD om gebouwen een future proof herbestemming te geven.

Bij deze transactie is verkoper Woonstichting de Key tijdens het hele proces commercieel geadviseerd door JLL en juridisch ondersteund door Van Doorne. Koper COD werd commercieel en juridisch bijgestaan door Savills en CMS.