Bouw laatste fase Groene Gordijn 2.0 van start

De samenwerkende partijen hebben het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de laatste fase van het woningproject Groene Gordijn 2.0 in Bergen op Zoom.

Op maandag 19 december gaf wethouder Van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom samen met Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij projectontwikkelaar Blauwhoed, en Arno van den Thillart, regiodirecteur van Van Wijnen Zuid, op de bouwlocatie het startsein voor de bouw van 28 woningen in de laatste fase van nieuwbouwproject Het Groene Gordijn 2.0. Het is een symbolische handeling, omdat de bouw van de 7 eengezinswoningen en 21 bungalows tussen de Van Heelulaan en Burg. Blomlaan al is begonnen. Alle woningen zijn verkocht. De oplevering staat gepland voor de tweede helft van 2017 en vormt het sluitstuk van de binnenstedelijke ontwikkeling in tuindorpstijl op het voormalig terrein van de Cort Heyligerskazerne. In totaal ontwikkelde Blauwhoed 78 woningen in Het Groene Gordijn 2.0. Van Wijnen Rosmalen, zorgt voor de realisatie van de woningen.
“We hebben de locatie in fasen ontwikkeld. Hierdoor konden we het aanbod steeds opnieuw aanpassen aan de vraag in de markt. We zijn er trots op dat we veel mensen de kans hebben kunnen geven een nieuw thuis te vinden in Bergen op Zoom”, aldus Marcel Groeneweg, Hoofd ontwikkeling bij Blauwhoed. 

Het Groene Gordijn 2.0 is een deelplan van Het Groene Gordijn. De totale ontwikkeling bestaat uit vijf fasen. Projectontwikkelaar Blauwhoed won in 2003 de prijsvraag die de gemeente Bergen op Zoom uitschreef voor deze ontwikkeling. Fase 1, 2 en 5 zijn door Blauwhoed ontwikkeld, met in totaal 215 woningen. Fase 3 bestaat uit kavels die de gemeente Bergen op Zoom uitgeeft aan zelfbouwers. Woningcorporatie Stadlander neemt de ontwikkeling van fase 4 op zich, de herbestemming van de kazernegebouwen met onder andere een zorgvoorziening.