Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) van start

In totaal hebben ruim 6800 taxateurs zich ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), dat per 1 januari 2016 van start is gegaan.

In totaal hebben ruim 6800 taxateurs zich ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), dat per 1 januari 2016 van start is gegaan.

Dat is ongeveer 95% van de huidige beroepsgroep. Deze taxateurs verbinden zich hiermee aan de gedrags- en beroepsregels van het NRVT, alsmede het doorlopend toezicht hierop. Ook onderwerpen zij zich aan het hieraan verbonden onafhankelijke en centrale tuchtrecht.

‘Dit bevestigt het grote draagvlak bij de taxateurs voor de verdere optimalisering van de kwaliteit van de beroepsgroep’, stelt Karel Schiffer, voorzitter van de Centrale Raad van het NRVT. ‘De totstandkoming van het NRVT betekent voor opdrachtgevers meer zekerheid over de kwaliteit van de taxateur.’

Het NRVT is een initiatief van de branche- en beroepsverenigingen (NVM, NVR, VastgoedPro en VBO Makelaar) en de huidige registers van makelaars en taxateurs (VastgoedCert, SCVM en RICS) om te komen tot een afzonderlijk, onafhankelijk en centraal persoonsregister voor vastgoedtaxateurs. Daarbij heeft afstemming plaatsgevonden met alle bij het taxeren betrokken en belanghebbende organisaties, zoals de opdrachtgevers van taxaties alsmede hun toezichthouders.

Nieuw bestuur
Het NRVT start 2016 direct met een nieuw bestuur. Het overgangsbestuur dat verantwoordelijk was voor de implementatie van het NRVT heeft zijn taken overgedragen aan het nieuwe bestuur, bestaande uit Els Swaab (voorzitter), Ruud Leether (secretaris) en Hans van Vark (penningmeester).

Vanaf vandaag kan het taxateursregister worden geraadpleegd op de website van het NRVT.