DWA/Industrial Energy Experts kiest voor kantoorpand Courtine

Kantoorpand Courtine aan het Lunet in Veenendaal vormt vanaf het voorjaar van 2017 het onderkomen voor DWA en Industrial Energy Expert.

Courtine aan het Lunet 5-17, op Businesspark De Batterijen, is mogelijk het meest duurzame kantoorpand van Veenendaal en zal in februari 2017 worden opgeleverd. Verhuurder en huurder zijn samen intensief opgetrokken bij de ontwikkeling van dit 1876 m² bvo grote kantoorgebouw, waarbij huurder zijn kennis heeft ingebracht op het gebied van duurzaamheid. Het energieverbruik van het gebouw is sterk gereduceerd, denkend vanuit de Trias Energetica: beginnend bij energiereductie en eindigend met duurzame energieopwekking.

Er is gekozen voor een compacte gebouwvorm waardoor de energievraag gereduceerd wordt. De energie uit de ventilatielucht wordt voor 70-80% teruggewonnen met een warmtewiel. De benodigde warmte en koude wordt duurzaam opgewekt met een warmtepomp. Het gehele gebouw is voorzien van LED-verlichting waardoor het elektrisch vermogen sterk gereduceerd wordt. De verlichting wordt ook automatisch geregeld door middel van aanwezigheidsdetectie en wordt automatisch gedimd op basis van daglicht. Daarnaast is ingezet op een gezonde en vitale werkomgeving. Door deze en andere maatregelen krijgt het gebouw het zeer duurzame Energielabel A+++.

DWA is een adviesbureau dat zich richt op verduurzaming van de gebouwde omgeving. Industrial Energy Experts is een dochteronderneming van DWA die zich richt op energiebesparing in de industrie. Naast DWA/Industrial Energy Experts zijn er nog diverse andere partijen die zich gaan vestigen in dit duurzame kantoorgebouw.

CMC Bedrijfsmakelaars adviseerde bij deze huurtransactie.