Van Gool Elburg fuseert met Dils Group

Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten wordt onderdeel van het Italiaanse Dils Group. De overname van het Nederlandse bedrijf is volgens Dils Group een eerste stap in haar Europese expansie. De huidige partners van Van Gool Elburg zijn als medeaandeelhouders verantwoordelijk voor de koers in Nederland en wijzigen de naam in Dils Nederland.

Het Amsterdamse Van Gool Elburg wil naar eigen zeggen als onderdeel van Dils Group haar propositie voor opdrachtgevers verder versterken en daarbij optimaal gebruik maken van Dils’ internationale netwerk en de expertise rond de digitale transitie. Voor de komende jaren is een groeistrategie ontwikkeld voor Dils Nederland, die voorziet in verbreding van de dienstverlening in de sectoren logistiek-, residentieel en hospitality.

Ron van den Berge, partner van Van Gool Elburg: “Dils is voor Van Gool Elburg de groei-accelerator waar we naar op zoek waren. Het internationale netwerk van Dils Group, in combinatie met hun trackrecord op het gebied van innovatie en technologie, verdiept onze propositie voor opdrachtgevers en verstevigt mede onze positie op de arbeidsmarkt. Niet onbelangrijk, omdat we in de komende jaren flink willen uitbreiden in andere sectoren.”

Internationaal vastgoedadviseur

Dils groeide van 40 medewerkers in 2015 naar 170 eind 2022 en de omzet steeg in deze periode van 6 naar bijna 60 miljoen euro. Eind 2021 zijn GVA Redilco en Sigest verdergegaan als Dils met de ambitie om uit te groeien tot een internationaal adviseur in continentaal Europa. Giuseppe Amitrano, CEO van Dils: “Het is onze ambitie om binnen enkele jaren uit te groeien tot een internationale vastgoedadviseur en de uitbreiding naar de eerstvolgende landen wordt binnen nu en enkele maanden afgerond.”