Asics krijgt nieuw EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp

RED Company heeft de ontwikkelprijsvraag gewonnen om het nieuwe EMEA hoofdkantoor voor Asics te ontwikkelen en te bouwen in Hoofddorp.

Het nieuwe kantoorgebouw op Beukenhorst-Zuid is ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company.

Het sport- en lifestylemerk Asics verwacht een significante groei de aankomende jaren. Vanuit dit nieuwe hoofdkantoor wil het merk haar groei in Europa, het Midden-Oosten en Afrika faciliteren.

Voor het nieuwe 11.100 m² tellende EMEA hoofdkantoor zijn sport, gezondheid, samenwerking en transparantie de belangrijkste uitgangspunten. Het ontwerp van Powerhouse Company heeft een efficiënte en flexibele lay-out om de verschillende afdelingen binnen het bedrijf optimaal te ondersteunen, met innovatie en samenwerking als belangrijkste speerpunten. De ruim opgezette, kolomvrije werkvloeren van circa 2800 m² zijn georganiseerd rondom een genereus en licht atrium.

De verdiepingshoge ramen zorgen voor een royale daglichttoetreding en bieden een panoramisch uitzicht over de Haarlemmermeerpolder. In het hart van het atrium ligt 'Asics World', een driedimensionale showcase waarin de verschillende merken binnen Asics worden tentoongesteld. Tevens herbergt het functies als een podium, vergaderruimtes en een designcentrum.
Op de begane grond, rondom Asics World, bevinden zich diverse functies, zoals een Power Health Bar, de fitnessruimte en een brand store.

Door de volledig glazen gevel van het gebouw te verrijken met diepe, ranke overstekken wordt er een scherp silhouet gecreëerd. Op elke verdieping worden delen van de gevel naar binnen ‘gevouwen’, waardoor er op een vloeiende wijze directe toegang tot de speciale buitenruimtes is. Het nieuwe EMEA hoofdkantoor zal onder andere WELL Gold en LEED Gold gecertificeerd worden.