Certitudo koopt hoofdkantoor McDonalds in Amsterdam

Certitudo Capital heeft het pand aan de Paasheuvelweg 14 te Amsterdam gekocht. McDonald’s Nederland heeft het pand langjarig gehuurd als hoofdkantoor.

Het kantoor van 4200 m² bvo heeft een afgesloten parkeerterrein met 60 parkeerplaatsen en is gelegen in het kantoren- en bedrijvengebied Amstel III.

Amstel III is 250 ha groot en bestaat uit een kantorenzone met 720.000 m² bruto kantorenoppervlak en een bedrijvenzone. Het is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met een geleidelijke transformatie van monofunctioneel werkgebied naar een gemengd (hoog)stedelijk werkwoongebied in de kantorenzone, en een gemengd werkgebied in de bedrijvenzone. Hiermee wordt leegstand tegengegaan en krijgt het gebied een nieuwe impuls. In 2014 is hiervoor het bestemmingsplan aangepast, waardoor horeca, detailhandel en hotels nu ook tot de mogelijkheden in het gebied behoren.

McDonald’s Nederland is onderdeel van de McDonald’s Corporation, met meer dan 36.000 restaurants in meer dan 100 landen. Meer dan 70% van de McDonald’s restaurants wereldwijd is eigendom van lokale zelfstandige ondernemers (franchisenemers).

Certitudo Capital, opgericht in 2002, is een particuliere projectontwikkelaar en vastgoedbelegger gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities en transformaties van leegstaand vastgoed alsmede overname van bestaande o.g. portefeuilles c.q. vennootschappen. Met het verlengen van de huurovereenkomst met BNP Paribas Leasing Solutions en het afsluiten van een langdurige huurovereenkomst met Ingenico gaat Certitudo zich de aankomende jaren nog meer focussen op uitbreiding van zijn kantorenportefeuille.