Maastricht onderhandelt met nieuwe huurders voor Belvédère

MAASTRICHT - De gemeente Maastricht onderhandelt met Expertise Centre for Digital Fabrication (Maastricht), The Student Hotel (Amsterdam) en Loods 5 om vestiging in Belvédère te onderzoeken.

MAASTRICHT - De gemeente Maastricht onderhandelt met Expertise Centre for Digital Fabrication (Maastricht), The Student Hotel (Amsterdam) en Loods 5 om vestiging in Belvédère te onderzoeken.

De ontwikkeling van het Sphinxkwartier is de laatste maanden stevig onder handen genomen en begint steeds concretere vormen aan te nemen. Na Unu Merit en cinema Pathé (intentieovereenkomst) zijn dit de volgende partijen die zich in Belvédère willen vestigen. Expertise Centre for Digital Fabrication opteert voor het Infocentrum Belvédère, The Student Hotel wil zich vestigen in een deel van de Eiffel en Loods 5 in de gebouwen tussen de Frontensingel en het Eiffelgebouw.

Grondslag voor de invulling van Sphinx-Noord (Eiffel en directe omgeving) is het Ambitiedocument 'Het Antwoord van de Sphinx' op 22 januari 2013 vastgesteld in de gemeenteraad. Hierin is vastgelegd dat Maastricht van het Sphinxkwartier een moderne, dynamische stadswijk maakt, met internationale allure.

FabLab Maastricht is sinds 2010 gespecialiseerd in betaalbaar 3D-printen. FabLab Maastricht ontwikkelt ook nieuwe 3D-printers voor nieuwe 3D-printmaterialen in samenwerking met regionale kennisinstellingen en bedrijven. De huidige laagdrempelige locatie bij Kumulus blijft als FabLab bestaan, maar er is behoefte aan een professioneel 3D expert centre.

The Student Hotel richt zich op (internationale) studenten, researchers, short stay- en hotelgasten. Het vernieuwende concept voorziet in volledig gemeubileerde kamers met gemeenschappelijke keukens en andere voorzieninen. The Student Hotel heeft vestigingen in Luik, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag (zomer 2014). Na vestiging van The Student Hotel in het Eiffelgebouw is er nog meer dan voldoende ruimte over voor andere initiatieven.

Loods 5 is een lifestyle formule met een bijzonder concept, waarbij tal van leveranciers, importeurs, ateliers en fabrikanten binnen het concept actief zijn. In de vestigingen van Loods 5 in Zaandam en Sliedrecht bieden 250 leveranciers een breed en gevarieerd aanbod aan producten aan. Voor Maastricht heeft Loods 5 nadrukkelijk de wens geuit om meer te differentiëren in producten gericht op de internationale omgeving. Loods 5 heeft ook een eigen webshop.

De gemeente wil op korte termijn, net als bij Pathé en Unu Merit, met Loods 5 en The Student Hotel een intentieovereenkomst sluiten, waarin afspraken worden gemaakt de haalbaarheid te onderzoeken voor vestiging in Belvédère.