Koopmans transformeert Haags kantoorgebouw op Laan van Meerdervoort naar 85 woningen

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance transformeert TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep het voormalige kantoorgebouw van de Arabian-American Oil Company naar 85 gasloze appartementen.

KOW uit Den Haag heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie en ervoor gezorgd dat de uitstraling van het gebouw aan de Laan van Meerdervoort 55 behouden blijft. Oplevering staat gepland voor begin 2019. Syntrus Achmea RE&F start medio september met de verhuur van deze 85 vrijesectorappartementen.

In het gebouw komt een grote diversiteit aan woningen: van appartementen tot maisonnettes en penthouses. De woningen hebben een oppervlakte van 55 m² tot 115 m². Inclusief een parkeerplaats op eigen terrein, ligt de huurprijs gemiddeld rond de € 1150 per maand. De twee penthouses zijn bovenop de bestaande constructie gebouwd en liggen daardoor wat vrijer. Aan de voor- en achtergevel zijn balkons aangebracht, waardoor de woningen beschikken over een buitenruimte. Het buitengevoel wordt nog eens extra versterkt door de hoge raampartijen in de woningen.

Het gebouw uit de jaren vijftig werd door architect J.W. Janzen ontworpen in opdracht van de Arabian-American Oil Company. De transformatie van het 10.000 m² grote gebouw levert een bijdrage aan de verduurzaming. Alle 85 duurzame gasloze woningen worden aangesloten op stadsverwarming, zijn voorzien van vloerverwarming en een warmteterugwinningsysteem.

De combinatie Syntrus Achmea RE&F, KOW en Koopmans heeft eerder de transformatie van het kantoorgebouw aan de Molenwerf in Amsterdam gerealiseerd.