318 duurzame middenhuur appartementen in Leiden

In Leiden worden 318 duurzame middenhuur appartementen gebouwd voor het woningbouwproject Hof36.

Het project is een samenwerking tussen Schroders Capital Real Estate Netherlands, Zinc Real Estate en De Vries en Verburg. Het project Hof36 maakt deel uit van de bredere gebiedsontwikkeling Lammenschansdriehoek, waar de komende jaren 4000 woningen gebouwd worden en daarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan het groeiende woningtekort in Nederland en vooral binnen de Randstad.

Met 2-, 3- en 4-kamerappartementen biedt Hof36 straks een thuis aan diverse doelgroepen, waaronder starters en gezinnen. Er zullen 318 vrije sector huurwoningen komen in 4 bouwblokken, en 126 sociale huurwoningen in 1 bouwblok. De gebouwen krijgen een collectieve WKO met warmtepompen en een droge koeler. Deze voorziet alle woningen van verwarming en koeling. Daarnaast komen er 205 parkeerplaatsen op de begane grond en eerste verdieping. Boven de parkeergarage wordt een binnentuin gerealiseerd die door alle bewoners kan worden gebruikt. 

Het project maakt onderdeel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling op minder dan 10 minuten fietsafstand van het centrum van Leiden en nabij meerdere verkeersknooppunten. 

De verwachte oplevering is in juli 2024.