Pinnacle klaar voor herontwikkeling Stationsplein Haarlem

De herontwikkeling van het Stationsplein in Haarlem gaat beginnen. Eind 2017 moet er een stedenbouwkundige visie zijn en volgens planning gaat eind 2019 de schop in de grond.

Voor dit project heeft het college van B&W de startnotitie ‘Stationsplein en Beresteyn’ vastgesteld. Beresteyn (de woningen, kantoren en de Beijneshal direct grenzend aan het Stationsplein) is in bezit van projectontwikkelaar Pinnacle. Deze ontwikkelaar trekt samen met de gemeente op en onderzoekt hoe de plannen rond hun vastgoed afgestemd kunnen worden op een optimale nieuwe inrichting van de openbare ruimte en het busstation.

De startnotitie ‘Stationsplein en Beresteyn’ is de aanzet om te komen tot een integrale gebiedsontwikkeling van het stationsgebied. Busmaatschappij Connexxion gaat de komende jaren meer, nieuwe, langere en duurzamere bussen inzetten. Zowel de provincie -opdrachtgever van Connexxionals de busmaatschappij zelf denken dat er voor de haltes van de nieuwe bussen een nieuwe inrichting van het Stationsplein moet komen. Dit is onderdeel van de herontwikkeling van Beresteyn.