ING REIM verkoopt hoofdkantoor TomTom aan Real IS

AMSTERDAM - Real IS heeft van ING REIM NL het pand Hollandia op het Oosterdokseiland in Amsterdam gekocht. Het brutoaanvangsrendement ligt tussen de 6,4% en 6,7% bij een transactiesom van circa € 38 mln, zo heeft PropertyNL Research berekend. Hierbij is geen rekening gehouden met incentives. Op dit moment is in het 9950 m[sup]2[/sup] grote pand (bvo) het hoofdkantoor van de fabrikant van navigatieapparatuur TomTom International gehuisvest.

AMSTERDAM - Real IS heeft van ING REIM NL het pand Hollandia op het Oosterdokseiland in Amsterdam gekocht. Het brutoaanvangsrendement ligt tussen de 6,4% en 6,7% bij een transactiesom van circa € 38 mln, zo heeft PropertyNL Research berekend. Hierbij is geen rekening gehouden met incentives.
Op dit moment is in het 9950 m2 grote pand (bvo) het hoofdkantoor van de fabrikant van navigatieapparatuur TomTom International gehuisvest.


TomTom zit hier sinds de oplevering in 2007 op basis van een langjarig huurcontract. De resterende huurtermijn betreft 7 jaar.
Hollandia wordt ondergebracht in het fonds BGV IV van Real IS. Dit fonds, opgezet in 2010, is het eerste fonds van Real IS en heeft een beoogde omvang van ongeveer € 700 mln.
Hollandia maakte deel uit van het ING Dutch Office Fund dat wordt beheerd door ING REIM Netherlands.
Real IS werd bij de transactie geadivseerd door Loyens & Loeff en Drees & Sommer, ING REIM werd geadviseerd door DRS Makelaars en NautaDutilh.