OVG koopt 60.000 m[sup]2[/sup] kantoorruimte in Amsterdam

AMSTERDAM - OVG Real Estate heeft het kantoorgebouw aan de Basisweg 10 in Amsterdam gekocht van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund. OVG laat weten dat dit een belangrijke stap is binnen de strategie om in Nederland te investeren in bestaande bouw en herontwikkelingen. Het gebouw met een omvang van ruim 60.000 m[sup]2[/sup] bvo (opleverdatum 1973) is volledig verhuurd aan Cordares.

AMSTERDAM - OVG Real Estate heeft het kantoorgebouw aan de Basisweg 10 in Amsterdam gekocht van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund. OVG laat weten dat dit een belangrijke stap is binnen de strategie om in Nederland te investeren in bestaande bouw en herontwikkelingen. Het gebouw met een omvang van ruim 60.000 m2 bvo (opleverdatum 1973) is volledig verhuurd aan Cordares.

In 2011 verlengde APG/Cordares nog de huur met 10 jaar (46.000 m2) voor hun hoofdkantoor aan de Basisweg. Bouwinvest realiseerde ultimo 2011 hieruit een bruto huurstroom van € 2,6 mln.
Bas Jochims, hoofd asset management kantoren van Bouwinvest laat weten dat de erfpacht binnenkort afloopt en dat de verkoop van het kantoorgebouw aan de Basisweg past in de strategie van het fonds zich meer te richten op panden op A-locaties. In een toelichting op het persbericht zegt Bas van Holten, directeur Nederland OVG Real Estate: 'De huidige marktomstandigheden bieden aantrekkelijke kansen om te investeren in bestaande bouw. Deze transactie past in onze filosofie en strategie van duurzaamheid en waarde creatie op lange termijn.' 'Er is ook geen behoefte meer aan kantoorruimte van deze omvang op deze locatie. Een andere bestemming zou de locatie goed doen,' aldus Jochims.
Echter zit daar Cordares, die vorig jaar nog tekende voor een verlenging van 10 jaar, zo blijkt uit het jaarverslag van het kantorenfonds.
Met het oog op de nieuwe koers van OVG, waarbij de ontwikkelaar bij elke vierkante meter nieuwbouw, net zoveel wil slopen of herontwikkelen, zou dit kunnen betekenen dat Cordares wellicht een splinternieuw onderkomen wacht.