Het kleurrijke vastgoedbezit van Chris K.

Twee vervallen campings en een al jaren gesloten seksclub zijn drie van de assets waar vastgoedhandelaar Chris K. uit Soest op terug kan vallen als hij zijn celstraf heeft uitgezeten.

Eind september werd K. (55) aangehouden in Baarn door het FAST-team van de politie, een eenheid die wordt ingezet om voortvluchtige criminelen op te sporen. Daarmee komt er een verlopig einde aan het onderzoek naar witwaspraktijken door K. dat 14 jaar geleden begon en waarvoor hij bij verstek al veertig maanden cel kreeg toebedeeld. 

Als het proces begint, geniet K al een bedenkelijke reputatie in het schemergebied van de vastgoedhandel en de Amsterdamse onderwereld. Zo sprak hij in maart 2009 als een van de laatsten met de Amsterdamse vastgoedhandelaar Peter Petersen voordat deze werd geliquideerd voor hotel Jan Tabak in Bussum. Zelf moet K. ook al jaren goed over zijn schouder kijken als hij zich in de openbaarheid begeeft. In 2022 zou hij zelf nog ontsnapt zijn aan een aanslag. 

Koop Yab Yum

Na het uitzitten van zijn celstraf kan K. zich wellicht weer gaan buigen over zijn vastgoedbezit. Sinds 2011 is K. eigenaar van Singel 295, plaatselijk en ver daarbuiten beter bekend als de voormalige seksclub Yab Yum. Voor € 3 mln nam hij het pand over en hij werd en passant ook eigenaar van de merknaam en de inventaris. Dat er ooit nog een seksclub in komt,  lijkt onwaarschijnlijk. Pogingen om de tent nieuw leven in te blazen door K. strandden omdat hij niet ongeschonden door het Bibob-onderzoek komt. Ook zou er beslag op het pand liggen, gerelateerd aan de vorige eigenaar. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat K., althans zijn Pentagon BV, ook eigenaar is van het belendende pand aan de Spuistraat 240b. Daar werd vanaf 2023 kort tijd een mini-museum over Yab Yum uitgebaat, maar dat bleek geen succes. 

Koop vier campings 

In 2014 werd K. voor € 3,3 miljoen eigenaar van een mandje met 4 campings: in Ochten (Gld), Schijndel, Weert en Sinderen (Gld). Onder de naam Comfort Parcs heeft hij aanvankelijk de intentie om deze op te kalefateren tot glampings, de luxe campings die in die jaren in zwang beginnen te raken, maar daar komt weinig van terecht. De gemeente Meijerijstad koopt de camping -Resort Molenheide- eind 2023 voor € 1,4 mln van Comfort Parcs. Het inmiddels ontakelde campingterrein in Sinderen is dan alweer enkele jaren in andere handen nadat een poging om op dat terrein zonnepanelen te exploiteren in 2019 strandde op de Bibob-procedure.

De camping in Ochten is officieel nog steeds een asset van Comfort Parcs, maar de zeggenschap lijkt K. kwijt te zijn. Vorig maand kondigde de gemeente Neder-Betuwe aan het park "schoon te gaan vegen" en alleen nog maar recreatie te gaan toestaan waar het park nu veel wordt gebruikt voor permanente bewoning. Het park kwam in 2022 extra in de belangstelling doordat twee van de verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries op op de camping bleken te wonen. Een van hen werd eerder dit jaar tot 26 jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in de moord. 

Vakantiepark de IJzeren Man in Weert is nog altijd in handen van Comfort Parcs, maar volgens een publicatie van dagblad De Limburger van twee jaar geleden is er nauwelijks nog wat over van het campingterrein. Een zoekopdracht via Google leert dat de camping "tijdelijk gesloten" is.    

Laatste nieuws

Evenementen