Haagse Veste III verkocht voor € 2,6 mln

DEN HAAG - Particuliere belegger Jovi Investments heeft voor € 2,615 mln het 13.000 m[sup]2[/sup] grote kantoorgebouw Haagse Veste III in de Binckhorst in Den Haag gekocht van het Duitse fonds Bavaria Immobilien. Dit komt neer op een prijs van omgerekend € 200 per m[sup]2[/sup]. Het kantoorgebouw beschikt over 175 parkeerplaatsen, waarvan 149 parkeerplaatsen zijn gelegen in de parkeergarage.

DEN HAAG - Particuliere belegger Jovi Investments heeft voor € 2,615 mln het 13.000 m2 grote kantoorgebouw Haagse Veste III in de Binckhorst in Den Haag gekocht van het Duitse fonds Bavaria Immobilien. Dit komt neer op een prijs van omgerekend € 200 per m2. Het kantoorgebouw beschikt over 175 parkeerplaatsen, waarvan 149 parkeerplaatsen zijn gelegen in de parkeergarage.

Het complex Haagse Veste ligt aan de Regulusweg, op de hoek van de Maanweg en omvat vier gebouwen (I, II, III & IV). Het staat al jaren grotendeels leeg. KPN Mobile was tot 2010 de huurder van Haagse Veste III. Bavaria Immobilien kocht het gebouw aan de Regulusweg 5 in 1996 van de ontwikkelcombinatie Strabag/Ballast Nedam.
Het moet naar verluidt flink gerenoveerd worden. De vraaghuur was € 105 per m2 per jaar plus servicekosten € 25 per m2.
Jovi Investments, gelieerd aan de familie Verploegen, is een belegger die de laatste tijd actiever is op de Haagse markt en een van de particuliere partijen die momenteel interesse tonen in leegstaande gebouwen in Den Haag als Haagse Veste III. De portefeuille van Jovi bestaat uit woningen en appartementen, kantoor- en winkelpanden, die vooral zijn gelegen in de ‘Randstad-plus’ (Amsterdam–Amersfoort–Utrecht–Rotterdam–Den Haag).