Spijkenisse krijgt Galeries Bazar als trekpleister

In de voormalige winkel van Saturn in Winkelhart Spijkenisse komt een nieuw shop-in-shop concept, Galeries Bazar.

Het wordt een soort mix tussen de Markthal en de Bijenkorf, met een vleugje Ikea, aldus de initiatiefnemers, Semir en zijn vader Semih Davarci, in Metro. Galeries Bazar biedt de mogelijkheid voor ondernemers om samen te werken onder één dak. Ze kunnen units huren vanaf 13 m². Er zijn vijf verschillende soorten units. Inmiddels is 80% van de winkelunits verhuurd.

In winkelcentrum van 4600 m² zullen ondernemers uit verschillende branches te vinden zijn, zoals fashion, accessoires, beauty en home. Ook komt er op de bovenverdieping een versmarkt, patisserie, foodcourt. Verder zijn er voorzieningen als een Hamman en speelparadijs. Galeries Bazar zal naar verwachting in september de deuren openen.

Het ontwerp is van Natrufied Architecture uit Rotterdam en het Turkse architectenbureau ONZ Architects uit Ankara.

Het winkelpand van twee verdiepingen aan de Noordpassage 26 in het centrum van Spijkenisse wordt verhuurd door Sectie5 Investments. Die nam Winkelhart Spijkenisse, waar Galeries Bazar deel van uitmaakt, in 2011 over van Corio (thans Klépierre). Toen Mediamarkt–Saturn holding (onderdeel van Metro Group) in 2014 besloot deze elektronicaketen te integeren in Mediamarkt, werden verscheidene locaties opgezegd, waaronder die in Spijkenisse. Sectie5 Investments voerde daar toen nog een rechtszaak over.

Winkelhart Spijkenisse (totaal 12.500 m²) is ontwikkeld door Multi Vastgoed en was een belegging van Corio. Die verkocht het in 2011 opgeleverde winkelcentrum als onderdeel van een portefeuille ter waarde van € 213 mln aan een joint venture van de Amerikaanse fonds manager Mount Kellett Capital Management en Sectie5 Investments.