124 sociale huurwoningen in Haags Buiten

In het nieuwbouwproject Haags Buiten in Erasmus Veld worden 124 sociale huurappartementen gerealiseerd. In totaal bestaat het project Haags Buiten uit 255 woningen.

Rijswijk Wonen, ABB Bouwgroep en de gemeente Den Haag ondertekenden woensdag de intentieovereenkomst voor de bouw van 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten. Wethouder Joris Wijsmuller is blij met het nieuwe woningbouwplan. ‘Ik ben ontzettend trots dat het is gelukt om voor het Erasmus Veld nieuwe sociale huurwoningen te ontwikkelen die voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen. De woningen zijn toekomstgericht; ze niet op het gasnetwerk zijn aangesloten, maar worden verwarmd met warmtepompen.’

De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. In Haags Buiten worden zo’n 175 woningen gerealiseerd, waarvan 150 grondgebonden woningen. Deze woningen worden in diverse typen en prijsklassen uitgevoerd.

Het project Haags Buiten ligt bij Wateringse Veld en is onderdeel van de duurzame nieuwbouwwijk Erasmus Veld. In het Erasmus Veld worden de komende jaren in totaal ruim 800 woningen gerealiseerd.