Citypads slaat vleugels uit naar Randstad

Met verkoop van De Admiraliteit in Rotterdam en het voormalige ING-kantoor aan de Heenvlietlaan in Amsterdam aan Bouwfonds IM toont Citypads zich ook actief op markt voor starterswoningen buiten Eindhoven. Daar komt de recente aankoop van een te transformeren kantoor in Utrecht nog eens bij. [i]Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 19 december 2014 Door Ronald de Blauw[/i]

Met verkoop van De Admiraliteit in Rotterdam en het voormalige ING-kantoor aan de Heenvlietlaan in Amsterdam aan Bouwfonds IM toont Citypads zich ook actief op markt voor starterswoningen buiten Eindhoven. Daar komt de recente aankoop van een te transformeren kantoor in Utrecht nog eens bij.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 19 december 2014
Door Ronald de Blauw


Het bedrijf van Lee Foolen en Marc Reijs uit Eindhoven realiseerde tot nu toe hun meeste transformatieprojecten in deze stad, maar inmiddels hebben ze dus hun vleugels uitgeslagen naar de Randstad. De volgende loot aan de stam wordt de Vliegend Hertlaan 1–11 te Utrecht. Citypads heeft het 10.000 m² grote kantoorgebouw aangekocht voor € 3,4 mln. In 2004 betaalde Bankhaus Wölbern nog € 21,6 mln voor het toen nog goed verhuurde pand. Het werd ondergebracht in het Hollandfonds 54. De laatste gebruiker was de gemeente Utrecht. City Pads zal het gebouw transformeren naar 252 zelfstandige appartementen en woonstudio’s. Een eindbelegger is nog niet bekend.

Admiraliteit
Bouwfonds IM heeft De Admiraliteit en Heenvlietlaan 220 aangekocht voor zijn European Residential Fund en het European Student Housing Fund. Voor De Admiraliteit (21.000 m²) in de onder studenten populaire Rotterdamse wijk Kralingen betaalde de belegger € 52 mln. Daarvoor krijgt ze 374 studio’s en 213 appartementen, verdeeld over drie geschakelde bouwdelen. Er komen twee terrassen voor gemeenschappelijk gebruik, een sky gym en een wasserette. De levering van de nieuwe studentenhuizen is gepland voor de tweede helft van 2015.
Het in 1989 gebouwde kantoor werd vorig jaar door een combinatie van de Rotterdamse ontwikkelaar Uvastgoed en bouwer ABB aangekocht van het Duits fonds HFS, gemanaged door WealthCap. De koopsom was volgens het Kadaster toen circa € 9,5 mln. Vervolgens sloot hun gezamenlijke bv, De Nieuwe Admiraliteit (DNA), een onvoorwaardelijke koopovereenkomst met City Pads, met afname een jaar later. Vanaf dit moment is City Pads (als toekomstig koper) actief geweest met de ontwikkeling van dit object. City Pads heeft vervolgens een onherroepelijke omgevingsvergunning verkregen voor een woonbestemming en op haar beurt een koop- en aannemingsovereenkomst gesloten met Bouwfonds IM, dat het gebouw turn key opgeleverd krijgt van City Pads. De koop door City Pads van DNA heeft op dezelfde dag plaatsgevonden als de verkoop van City Pads aan Bouwfonds IM (ABC-constructie). ABB blijft actief als aannemer op het project. Uvastgoed speelt nu dus geen rol meer.
Het complex aan de Heenvlietlaan meet 9000 m² en zal bestaan uit 354 studio’s. Hier hangt voor Bouwfonds IM een prijskaartje aan van € 26 mln.