Ontwikkelaars gezocht voor EKP-terrein Noord in Den Bosch

De gemeente, NS en PostNL zoeken een marktpartij of combinatie die het voormalige expeditieknooppunt van PostNL in de Noordelijke Spoorzone in Den Bosch kan herontwikkelen.

Het plangebied is 4,5 hectare groot en is eigendom van PostNL Real Estate, NS Vastgoed en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Op maandag 15 oktober start de aanbestedingsprocedure voor het EKP-terrein Noord, het noordelijke plandeel van het voormalige Expeditie KnoopPunt van PostNL.
De gemeente, NS en PostNL zoeken een marktpartij of een combinatie van marktpartijen die dit terrein in de Noordelijke Spoorzone wil kopen en ontwikkelen tot een stedelijk woongebied met een mix van functies. Een marktpartij met oog voor de ideeën en belangen van de omgeving.

De aanbestedingsprocedure voor de gebiedsontwikkeling EKP-terrein Noord gaat uit van drie fasen. In de selectiefase mag elke geschikte marktpartij zich tot begin december 2018 inschrijven op TenderNed. Na deze fase, die tot begin 2019 duurt, worden er 4 marktpartijen geselecteerd.

De Dialoogfase start met een dialoog met de omgeving. Doel is dat de marktpartijen zelf ervaren wat er speelt op het EKP-terrein en de Noordelijke Spoorzone, wat belanghebbenden belangrijk vinden en welke kansen zij zien voor deze locatie. Pas daarna gaan de marktpartijen tekenen en rekenen aan een plan. De Dialoogfase duurt naar verwachting tot het voorjaar 2019.

Tijdens de Gunningsfase wordt de winnende marktpartij geselecteerd op basis van zijn plan, grondprijs en aanpak hoe belanghebbenden worden betrokken bij de verdere planvorming. De aanbestedingsprocedure is naar verwachting rond de zomer 2019 afgerond.

Partijen kunnen zich aanmelding tot 10 december 2018 via www.TenderNed.nl.