OVG Real Estate start opbouw Eindhovens kantoor Fellenoord 15

De opbouw van het nieuwe kantoor voor toekomstig huurder het Rijksvastgoedbedrijf is officieel van start gegaan.

De sloop van het voormalige kantoorpand aan Fellenoord 15 in Eindhoven is voltooid en de komende maanden wordt gewerkt aan de bouw van een duurzaam en slim kantoor van circa 25.000 m². Naar verwachting wordt het nieuwe kantoor eind 2019 opgeleverd. Het Rijksvastgoedbedrijf zal daarna zelf het inbouwpakket verzorgen.

Samen met de betrokken partijen is op feestelijke wijze de oplevering van de sloop en de start van de opbouw ingeluid door middel van het plaatsen van het eerste staal.

Voor het nieuwe kantoor is gekozen voor een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept waar de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het gebouwontwerp heeft een Breeam-Excellent duurzaamheidniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur gebaseerd op het Edge Technologies platform.

In 2017 leverde OVG Real Estate het naastgelegen nieuwe Rabobank kantoor op. De (her)ontwikkeling van het nieuwe kantoor is de tweede fase en is onderdeel van de herontwikkeling van het stationsgebied aan Fellenoord en sluit optimaal aan op de stedelijke visie van de Gemeente Eindhoven om het gebied een nieuwe impuls te geven.

De sloop wordt in opdracht van OVG Real Estate uitgevoerd door Beelen Sloopwerken BV. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijven Jongen BV. Het ontwerp van het nieuwe kantoor is van UNStudio.