'Wereldwijde trend van gezonde werkruimte rukt op'

Een groeiende trend van 'wellness-focused' architectuur en design zorgt ervoor dat de werkruimte gezonder wordt en de manier waarop we werken verandert, aldus Rick Fedrizzi.

Fedrizzi, voorzitter en ceo van het International Well Building Institute (IWBI), sprak vorig week bij een event georganiseerd door het Blue Building Institute (BBI). Het BBI presenteerde zijn strategie en plannen voor 2020, waarbij de focus zal liggen op versterken als kennisplatform. Daarnaast wil het BBI de komende periode helpen bij de ontwikkeling van databases en tools waarmee informatie over gezonde en duurzame gebouwen kan worden verzameld, om de hogere waarde van deze gebouwen beter te onderbouwen.

Alexandra Boot, ceo van BBI: 'in 2020 sluiten Arcadis, BAM/AM, CFP, Fakton en SAS zich aan bij het BBI, wat onderstreept dat gezonde gebouwen en het welzijn van de gebruikers een steeds prominentere rol krijgen bij vastgoedontwikkelingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Daarnaast spelen de grote verzekeraars zoals VGZ ook een belangrijke rol: zij willen het ziekteverzuim beperken door een gezonde leef- en werkomgeving te creeren, wat leidt tot reductie van de kosten voor de gezondheidszorg.'

Gastheer Marco Vrijburg, mede-oprichter en cfo van ToBeDeveloped, nam het publiek mee in de wereld van het bijzondere kantoor The Flow, een zes verdiepingen tellend kantoorgebouw van 7000 m2 groot. The Flow is door IWBI gecertificeerd met een Gold Well-label.